Organizując przyjęcie komunijne lub chrzciny w naszym obiekcie zapewnimy Państwu doskonałe potrawy, eleganckie wnętrze oraz profesjonalną obsługę. Dołożymy wszelkich starań, aby uroczystość pozostawiła po sobie miłe wspomnienia. Nasze menu przygotowaliśmy w oparciu o tradycyjne potrawy kuchni polskiej. Istnieje również możliwość zorganizowania obiadu w Państwa domu, według własnej kompozycji. Do każdego zapytania podchodzimy indywidualnie, dlatego ostateczną ofertę przygotujemy po spotkaniu.
Udogodnienia:
- możliwy dietetyczny obiad dla mamy karmiącej,
- menu wegetariańskie, dziecięce oraz dla osób na specjalnych dietach,
- możliwość skomponowania indywidualnego menu,
- łóżeczko turystyczne dla dziecka do 2 lat, przewijak oraz krzesełko do karmienia dla dziecka,
- bezpłatny dostęp do całorocznej sali zabaw dla dzieci.
Warunki rezerwacji i płatności:
- ostateczne potwierdzenie ilości osób na 7 dni przed terminem przyjęcia,
- wpłata zadatku w wysokości 1000 zł - wliczona zostanie na poczet wartości całego zamówienia,
- czas trwania spotkania przy wyborze pakietu I i II do 3 godzin,
- czas trwania spotkania przy wyborze pakietu III do 5 godzin,
- czas trwania uroczystości - do godziny 20:00,
- dopłata za każdą dodatkową godzinę wynosi 500 zł
- alkohol, ciasto, tort, słodycze, owoce oraz rybę wędzoną zapewniają Gospodarze spotkania,
- restauracja nie zezwala na wnoszenie własnego jedzenia Gospodarzy, poza wymienionym powyżej,
- wyłącznie Gospodarze imprezy dysponują żywnością pozostałą po przyjęciu. Opłata za opakowania do żywności – od 100 zł.
Dodatkowe informacje:
Konsumpcja:
- dziecka komunijnego – bezpłatna,
- dzieci do lat 4 – bezpłatnie; w przypadku potrzeby dostawienia oddzielnego, odpłatnego krzesła przy stole dla dziecka do lat 4, Gospodarze zobowiązują się powiadomić Hotel o tym fakcie - płatność wynosi 30% stawki osoby dorosłej.
- dzieci do lat 12 – płatna 50% stawki osoby dorosłej.
Informacje i rezerwacje:
Agnieszka Makowska tel. kom. 605 665 525; e-mail: restauracja@hotel-szyszko.pl
- W przypadku imprez okolicznościowych organizowanych w dni świąteczne, takie jak Boże Narodzenie czy Wielkanoc koszt imprezy wzrasta o 30%.
- Oferta ważna do 31.12.2023 r.
Pakiet I
Zupa serwowana indywidualnie:
Zupa serowo-cebulowa z grzankami.
Danie główne serwowane indywidualnie:
Pierś z kurczaka nadziewana mozzarellą i suszonymi pomidorami w sosie śmietanowym,
puree selerowe oraz pieczone warzywa.
Deser:
Sernik z lodami oraz gorącym sosem malinowym.
Napoje:
Kawa czarna (naturalna i rozpuszczalna), herbata (czarna, owocowa i zielona), dodatki bufetowe.
Woda gazowana i niegazowana - łącznie 1 l/os.
Soki owocowe – 1 l/os.
Menu dziecięce:
Zupa pomidorowa
Pulpety drobiowe w delikatnym sosie z groszku zielonego, ziemniaki, buraczki, sernik z lodami oraz gorącym sosem malinowym.
Cena 110,00 zł/os.
Pakiet II
Zupa serwowana indywidualnie:
Krem z pomidorów i papryki z płatkami migdałowymi i pesto z rukoli.
Trzy dania gorące serwowane zbiorowo na półmiskach:
Karkówka długo duszona w sosie grzybowym. .
Udka kurczaka faszerowane mięsem mielonym.
Panierowane roladki schabowe faszerowane pieczarkami i serem.
Ziemniaki gotowane z koperkiem.
Surówka z marchewki, pora i jabłka.
Surówka z białej kapusty.
Deser:
Puchar lodów z owocami i bitą śmietaną.
Napoje:
Kawa czarna (naturalna i rozpuszczalna), herbata (czarna, owocowa, zielona), dodatki bufetowe.
Woda gazowana i niegazowana - łącznie 1 l/os.
Soki owocowe – 1 l/os.
Menu dziecięce:
Rosół z makaronem
Kotlet z piersi kurczaka, frytki, surówka z marchewki, puchar lodów z owocami i bitą śmietaną
Cena 140,00 zł/os.
DODATKOWO PROPONUJEMY:
Tatar wołowy z dodatkami –20 zł/porcja 100 g
Tatar z łososia z kawiorem –22 zł/porcja 100 g
Napoje gazowane Coca-Cola, Fanta, Sprite – 9 zł/0,5l.
Lemoniada cytrynowa lub kompot owocowy – 16 zł/1 l.
Pakiet III
Zupa serwowana indywidualnie:
Rosół z kury z warzywami i makaronem.
Cztery dania gorące serwowane zbiorowo na półmiskach:
Tradycyjny schabowy wieprzowy.
Golonka zapiekana w miodzie i piwie.
Sakiewki drobiowe faszerowane jarzynami i żółtym serem.
Żeberka wieprzowe pieczone sosie sojowym z jabłkami.
Ziemniaki tłuczone z okrasą.
Kopytka ziemniaczane z masłem i natką pietruszki.
Surówka z marchewki, pora i jabłka.
Surówka z białej kapusty.
Deser:
Czekoladowy mus z orzechami i czekoladą belgijską.
Przekąski i sałatki:
Schab pieczony z pastą jajeczną i ziołami.
Śledź z jabłkiem, żurawiną i orzechami w majonezie.
Pieczona rolada z łopatki wieprzowej podana z pasztetem drobiowo – wieprzowym.
Tortilla z tuńczykiem i warzywami.
Sałatka z pieczoną marchewką, grillowaną cukinią, serem Grana Padano i grzankami czosnkowymi.
Sałatka z grillowanym kurczakiem, warzywami i bukietem sałat.
Napoje:
Kawa czarna (naturalna i rozpuszczalna), herbata (czarna, owocowa, zielona), dodatki bufetowe.
Woda gazowana i niegazowana - łącznie 1 l/os.
Soki owocowe – 2 l/os.
Cena 180,00 zł/os.
Menu dziecięce:
Dyniowy krem z grzankami.
Zdrowsze fish & chips (frytki z batatów oraz pieczona ryba z mizerią), czekoladowy mus z orzechami i czekoladą belgijską.
DODATKOWO PROPONUJEMY:
Tatar wołowy z dodatkami –20 zł/porcja 100 g
Tatar z łososia z kawiorem –22 zł/porcja 100 g
Napoje gazowane: Coca-Cola, Fanta, Sprite – 9 zł/0,5l.
Lemoniada cytrynowa lub kompot owocowy – 16 zł/1 l.