Organizując przyjęcie komunijne w naszym obiekcie zapewnimy Państwu doskonałe potrawy, eleganckie wnętrze oraz profesjonalną obsługę. Dołożymy wszelkich starań, aby uroczystość pozostawiła po sobie miłe wspomnienia.
Nasze menu przygotowaliśmy w oparciu o tradycyjne potrawy kuchni polskiej. Istnieje również możliwość zorganizowania obiadu w Państwa domu, według własnej kompozycji. Do każdego zapytania podchodzimy indywidualnie, dlatego ostateczną ofertę przygotujemy po spotkaniu.
Udogodnienia:
- menu wegetariańskie, dziecięce oraz dla osób na innych dietach,
- możliwość skomponowania indywidualnego menu,
- krzesełko do karmienia dla dziecka,
- bezpłatny dostęp do całorocznej sali zabaw dla dzieci.
Warunki rezerwacji i płatności:
- ostateczne potwierdzenie ilości osób na 7 dni przed terminem przyjęcia,
- wpłata zadatku w wysokości 1000 zł - wliczona zostanie na poczet wartości całego zamówienia,
- czas trwania spotkania przy wyborze pakietu I i II do 3 godzin,
- czas trwania spotkania przy wyborze pakietu III do 5 godzin,
- czas trwania uroczystości - do godziny 20:00,
- dopłata za każdą dodatkową godzinę wynosi 500 zł
- alkohol, ciasto, tort, słodycze, owoce oraz rybę wędzoną zapewniają Gospodarze spotkania,
- restauracja nie zezwala na wnoszenie własnego jedzenia Gospodarzy, poza wymienionym powyżej,
- wyłącznie Gospodarze imprezy dysponują żywnością pozostałą po przyjęciu. Opłata za opakowania do żywności – od 100 zł.
Dodatkowe informacje:
Konsumpcja:
- dziecka komunijnego – bezpłatna,
- dzieci do lat 4 – bezpłatnie; w przypadku potrzeby dostawienia oddzielnego, odpłatnego krzesła przy stole dla dziecka do lat 4, Gospodarze zobowiązują się powiadomić Hotel o tym fakcie - płatność wynosi 30% stawki osoby dorosłej.
- dzieci do lat 12 – płatna 50% stawki osoby dorosłej.
Informacje i zamówienia:
Agnieszka Makowska tel. kom. 605 665 525
e-mail: restauracja@hotel-szyszko.pl
W przypadku imprez okolicznościowych organizowanych w dni świąteczne,
takie jak Boże Narodzenie czy Wielkanoc koszt imprezy wzrasta o 30%.
Oferta ważna do 31.12.2024 r.
Pakiet I
Zupa serwowana indywidualnie
Krem ze szczawiu z ziemniakami i jajkiem
Danie główne serwowane indywidualnie
Udo z kaczki confit z sosem wiśniowym, gratin z selera, karmelizowana marchew w soku pomarańczowym
Deser
Czekoladowe brownie z malinowym żelem, owoce
Napoje
Kawa czarna (naturalna i rozpuszczalna), herbata (czarna, owocowa lub zielona
do wyboru), dodatki bufetowe
Woda gazowana i niegazowana - łącznie 1 l/os.
Soki owocowe – 1 l/os.
Cena 140 zł/ 1 osobę
Pakiet II
Zupa serwowana indywidualnie
Krem z białych szparagów z oliwą migdałowo-waniliową
Trzy dania gorące serwowane zbiorowo na półmiskach
Udziec z indyka wolno pieczony w sosie z czosnku niedźwiedziego
Polędwiczka a’la wellington (zapiekana w cieście francuskim z farszem grzybowym
i szynką dojrzewającą)
Kurczak w szynce serrano w sosie z sera brie
Ziemniaki gratin
Młode karmelizowane marchewki posypane czarnuszką i owocem granatu
Surówka z białej kapusty i ananasa w sosie słodko-kwaśnym
Deser
Monoporcja mango-marakuja z biszkoptem kokosowym
Napoje
Kawa czarna (naturalna i rozpuszczalna), herbata (czarna, owocowa lub zielona
do wyboru), dodatki bufetowe
Woda gazowana i niegazowana - łącznie 1 l/os.
Soki owocowe – 1 l/os.
Cena 170 zł/ 1 osobę
Pakiet III
Zupa serwowana indywidualnie
Rosół z 3 mięs z domowym makaronem
Cztery dania gorące serwowane zbiorowo na półmiskach
Schab z kością w panierce panko
Łosoś marmurkowy
Karkówka wołowa w sosie pieprzowym
Kurczak kukurydziany w sosie z tamaryndowca
Ziemniaki francuskie w maśle tymiankowym
Kluski śląskie z bobem i miętą
Surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem kimchi
Buraczki karmelizowane
Deser
Ptasie mleczko z cynamonową czekoladą, malinowym musem i sorbetem miętowym
Przekąski zimne i sałatki serwowane w stole
Galantyna wieprzowa z musem chrzanowym i sałatką wakame
Śledź z sałatką ziemniaczaną w gorczycy z majonezem koperkowym
Samosy z farszem z ziemniaków i zielonego groszku
Włoskie buraczane arancini faszerowane roślinną fetą
Schab po warszawsku w galarecie z farszem jajecznym i kremem miso
Sałatka z rzepą arbuzową w kompresowanym soku jabłkowym, ogórek, granat i ser korociński.
Sałatka cezar z kurczakiem i grzankami czosnkowymi
Napoje
Kawa czarna (naturalna i rozpuszczalna), herbata (czarna, owocowa lub zielona
do wyboru), dodatki bufetowe
Woda gazowana i niegazowana - łącznie 1 l/os.
Soki owocowe – 1 l/os.
Cena 220 zł/ 1 osobę
Menu dziecięce do wyboru
- Rosół/ Pomidorowa
- Filet z kurczaka z frytkami z pieca, surówka z marchewki z jogurtem
- Pieczona ryba, frytki z batatów oraz mizeria
- Indyk w sosie śmietankowym, puree ziemniaczane, minimarchewki
- Puchar lodów z owocami i kolorową posypką lub deser z bieżącego pakietu