Wybór dań wigilijnych:
-
Zupa grzybowa z suszonych grzybów z łazankami
17,00 złporcja 300 ml -
Barszcz czerwony z uszkami
14,00 złporcja 300 ml -
Karp smażony sauté (filet)
18,00 złporcja 130 g -
Karp z kiszoną kapustą i żurawiną
24,00 złporcja 120 g + 100 g -
Karp pieczony na miodzie z nutą piernikową
20,00 złporcja 120 g -
Sandacz w sosie cytrynowym z prażonymi migdałami
25,00 złporcja 180 g + 100 g sos -
Krokiet z nadzieniem pieczarkowym
12,00 zł1 szt -
Pierogi z kapustą i grzybami
4,00 zł1 szt -
Kapusta postna z grzybami
18,00 złporcja 300 g -
Bigos świąteczny z wędzonką i śliwkami suszonymi
25,00 złporcja 300 g -
Kutia z bakaliami
25,00 złporcja 500 g -
Łazanki z makiem
15,00 złporcja 300 g -
Piernik adwentowy z maliną i czekoladą
28,00 zł1 kg -
Ryba po grecku – filet z miruny
18,00 złporcja 180 g -
Karp w galarecie
28,00 złporcja 150 g + 80 g -
Pstrąg w zalewie winno – octowej
30,00 złporcja 200 g -
Śledź po polsku w oleju z cebulą
17,00 złporcja 150 g
Menu świąteczne
-
Pasztet wiejski wieprzowy + sos chrzanowo - żurawinowy
24,00 zł1 kg -
Schab pieczony w ziołach z morelą
37,00 zł1 kg -
Galantyna z kurczaka z pistacjami
32,00 zł1 kg -
Sałatka jarzynowa
15,00 złporcja 300 g -
Kaczka w całości, faszerowana mięsem z soczewicą i bakaliami
170,00 złsztuka ok. 2 kg -
Polędwiczki wieprzowe sous vide w sosie śliwkowym
32,00 złporcja 150 g + 100 g sos -
Noga z kaczki confit ze smażoną żurawiną i gruszką
30,00 złporcja 200 g + 130 g dodatki -
Żeberka w sosie ketchupowo – miodowym
25,00 złporcja 200 g
Potrawy możemy przygotować
- na półmiskach dostarczonych przez Państwa
- na półmiskach porcelanowych* – kaucja za wypożyczenie wynosi od 50,00 zł
*(cena uzależniona od ilości wypożyczonej porcelany)
- w opakowaniach jednorazowych
- taca duża – 2,00 zł / 1 szt
- taca mała – 1,50 zł / 1 szt
- pojemnik na sałatkę – 0,50 zł / 1 szt
- pojemnik na zupę – 0,50 zł / 1 szt
- pojemnik dwudzielny na danie główne – 1,00 zł / 1 szt